Hamvas Béla
módszerről

Mi is az a Belső utazás?

A Belső utazás egy egyedülálló módon felépített ÖNISMERETI MÓDSZER. Fájdalmas érzéseink valójában korábbi nehéz élethelyzeteink feldolgozatlan érzelmi lenyomatai, melyek kiengedésére a Belső utazás elengedési módszere egy nagyon erőteljes eszköz.

 

A belső utazás nem csodaszer, viszont csodákra képes, hiszen ezt a bent rekedt feszültséget segíthet végleg kiengedni.
kapcsolatfelvétel

SZEMÉLYESEN

Nyíregyházán

 

ONLINE

A belső utazásnak nem feltétele a személyes jelenlét, hiszen egy hordozható eszköz (laptop, tablet, mobiltelefon) segítségével, otthonunk biztonságából is tudunk online kapcsolódni.

kezdetek

Mi hívta életre a Belső utazás módszerét?

1992-ben egy amerikai írónő, Brandon Bays számára kristályosodott ki a Belső utazás módszere (The Journey method), miközben különböző gyógyászati módszereket alkalmazva saját gyógyulásán dolgozott. Méhének kosárlabda méretű daganata 6 és fél hét alatt teljesen visszafejlődött. 1996-tól módszerét környezetében lévőkön kipróbálva ismerte fel, hogy nemcsak testi betegségek, hanem lelki problémák feloldásában is csodálatosan működik, nem beszélve arról, hogy saját spontán gyógyulása is korábbi traumái feldolgozása révén történt meg. Gyógyulásáról illetve a hozzá fordulók esetleírásaiból könyvet írt, melyet 23 nyelvre fordítottak le.

Az alábbi linkre kattintva megismerheted a nemzetközi weboldalt és a módszer kialakulását leíró könyvet.

belső utazással visszatérés AZ ELAKADÁSHOZ

Milyen nehézség szívja el az életerődet?

A Belső utazás alapvetően egy önismereti módszer, amely a mindennapi problémáink lelki okaihoz vezet el.

1. Milyen esetekben segíthet a Belső utazás?*

*A diagnosztizált mentális zavar esetei a kísérői szerephez szükséges kompetenciákon túlmutatnak. Kérlek, ez esetben, vedd fel a kapcsolatot terület specifikus szakemberrel.

2. Mire nem való a Belső utazás?

Az első lépés: ŐSZINTESÉG ÖNMAGADHOZ.

PROBLÉMA SPECIFIKUS BELSŐ UTAZÁSOK

Melyik belső utazásra van most szükséged?

1. Érzelmi belső utazás

Az utazás a fel nem dolgozott érzelmi traumákhoz, szorongáshoz segít hozzáférni azáltal, hogy kimondásra kerülhet mindaz, amit talán még magunk előtt is szégyellünk.

– szorongás, depresszió, stressz, pánikroham,
– megfelelési kényszer,
– féltékenység,
– pár-; vagy társas kapcsolati nehézségek,
– vetélés-; abortusz feldolgozás, gyászfeldolgozás támogatása, stb

2. Testi belső utazás

Fontos, hogy a testi kezelések mellett lelki sebeink gyógyításával is támogassuk gyógyulásunkat. Az okok felismerésén túl lehetőséget kaphatunk a velünk történtek mélyebb megértésére is.

– műtét előtti érzelmi felkészülés,
– krónikus gyulladás,
– fájdalom,
– daganat,
– meddőség,
– allergia,
– szervi elváltozások, stb.

3. Fóbiagyógyító belső utazás

A Belső utazás segít felidézni azon múltbéli életeseményeket, egészségtelen fogadalmakat, vagy amikor fóbiáink kialakultak, melyek gátolnak abban, hogy kiteljesedett életet élhessünk.

– félelem állatoktól, tárgyaktól (injekciós tű), helyzetektől (magasság, zárt hely, vér, sötétség, víz, stb.),
– transzgenerációs viselkedésminták, gondolkodási sémák hatásai, stb.

áttekintő

Mire számíthatsz, ha velem utazol?

Három részből áll az általam kísért önismereti folyamat:

1. INGYENES ELŐBESZÉLGETÉS

IDŐTARTAMA: 20 perc (Telefonhívás vagy GOOGLE MEET videóhívás.)

2. BELSŐ UTAZÁS

IDŐTARTAMA: 120-210 perc, amely egyén és probléma összetettségének függvényében változik.

3. UTÁNKÖVETÉS

Az utazásodat követő két hétben, két alkalommal foglak e-mailben keresni, segítve felismeréseid beépítését.

részletesen

1. Ingyenes előbeszélgetés

kapcsolatfelvétel: telefonon vagy google meet videóhívásban

Javaslom az ELŐBESZÉLGETÉS előtt fusd át a Gyakran Ismételt Kérdéseket, hogy a beszélgetés 20 perces időkeretében már csak az ezeken kívül felmerülő kérdéseiddel tudjunk foglalkozni.

Előbeszélgetésre az alábbi linken elérhető online űrlapon tudsz bejelentkezni:

RÉSZLETESEN

2. Belső utazás szakaszai

kapcsolatfelvétel: személyesen NYÍREGYHÁZÁN vagy google meet videóhívásban

A Belső utazás folyamata csukott szemmel történik és tudattalanodba vezet, azaz minden korábbi élettapasztalat/emlék/érzés tárházába. A módszer több terápiás és spirituális eszközt ötvöz.

De lássuk is részletesen, hogy milyen is egy Belső utazás?​

Miután időpontot foglaltál hozzám, küldök számodra néhány kérdést e-mail-ben, ami segít rendezni gondolataidat.

Két típusú Belső utazást különböztetünk meg: testi és érzelmi utazást. A „testi” utazást betegség, szervi elváltozás, testi fájdalom vagy diszfunkcionalitás esetén használjuk, míg az „érzelmi” utazást érzelmi elakadáskor. Nálam a két folyamat egyvelegét tapasztalhatod meg, további introspekciós és imaginációs technikákkal kiegészítve.

Tehát először beszélgetni fogunk. 🙂

A Belső utazás elején segítek Neked ellazulni vezetett relaxációval, ami csak azért fontos, hogy a belső monológunkat lecsendesítsük és meghalljuk végre a saját hangunkat. Sokszor tapasztaljuk a mindennapokban is, hogy amikor elfojtjuk az érzéseinket, akkor megfájdul a torkunk/gyomrunk/mellkasunk/fejünk stb., azaz testi érzeteink lesznek. A folyamat során az érzéseidet fogod olyan mélyen megtapasztalni, amennyire azt magadnak megengeded. A folyamat olyan mértékű változást tud elindítani az életedben, amennyire bele tudod magad engedni a legkellemetlenebb érzéseidbe is. Ez a folyamatos megengedés fog tudni elvezetni azokhoz az emlékekhez, amelyek szerepet játszanak jelenlegi helyzeted kialakulásához. Abban tudlak segíteni, hogy képessé válj az érzéseiddel maradni, legyen az bármennyire is fájdalmas.

Egy utazásban általában egy témát dolgozunk át. Ez az átírás szinkronjelenségként változást indíthat el mindennapjaidban.

A kiürítés fontos része a „tábortűz képi gyakorlata”, melynél kimondódhatnak a legmélyebb érzelmi megrázkódtatásaid is. Mindaz, amit akkor nem tudtál kimondani/nem lett volna biztonságos kimondani/vagy akkor még nem is tudtad megfogalmazni (kora gyermekkori események).

A kiürítés szakasza ezáltal elvezethet téged a megbocsátásig, ami lehet, hogy a Belső utazásod előtt még elképzelhetetlennek tűnt.

A folyamat ellenőrző, jövőbe mutató része, mely során szemügyre vesszük, hogy maradt-e feszültség benned a problémád átdolgozását követően. Ha mégis további feszültséget észlelsz, akkor visszatérünk a folyamatod azon állomásához, ahol további átdolgozást végzünk.
A Belső utazást követő rövid lezáró beszélgetés. Megoszthatod felismeréseidet, felteheted kérdéseidet, de ha csak csendben szeretnél lenni, szemlélve, hogy milyen más a korábbi problémád nélkül tekinteni a világra, az is teljesen rendben van. 🙂
A Belső utazás tulajdonképpen egy út Önmagad felé.
részletesen

3. UTÁNKÖVETÉS

utánkövetés formája: e-mailben

Fontosnak tartom a Belső utazást követő kapcsolattartást, így a Belső utazásodat követő 2 hétben két alkalommal
(2 nap és 2 hét múlva) foglak e-mailben keresni,
érdeklődve arról, hogy „Hogy vagy?” és „Milyen változást indított el benned a folyamatod?”, ami segíti felismeréseid beépítését mindennapjaidba.

CSOMAGAJÁNLAT

INTENZÍV HALADÁS (IH)- EGYÉNRE SZABOTT ÖNISMERETI PROGRAM

8 héten át tartó önismereti munka, ami segít tisztán látnod, mit miért teszel vagy éppen kerülsz el az életedben.

Mi hívta életre az IH ÖNISMERETI PROGRAMOT?

Amit tartalmaz a PROGRAM:

EXTRA AJÁNDÉKOK:

ÉRTÉKE: 3.900 Ft,

ÉRTÉKE: 9.900 Ft,

ÉRTÉKE: 9.000 Ft,


PROGRAM ÉRTÉKE a belső munkádat segítő
ajándékokkal együtt:
142.800 Ft

Készen állsz?

INTENZÍV ÖNISMERETI
PROGRAM KEDVEZMÉNYES ÁRA:
99.000 Ft

önismeret elősegítése

Belső munkát ajándékba?

Ha szívesen meglepnéd szeretteidet a Belső utazás önismereti folyamatával, azt erre a linkre kattintva megteheted.

előbeszélgetésre készülve

Gyakran ismételt kérdések

További kérdéseid esetén itt megtalálsz:

Egy egyedülálló módon felépített elengedési folyamat, mely a mélyen elzárt érzéseink átéléséhez segít hozzá. Fájdalmas érzéseink valójában csak nehéz élethelyzeteink feldolgozatlan lenyomatai, melyek a kiutat keresik lényünkből. A Belső utazás ezt a bent rekedt feszültséget segíthet végleg kiengedni.
 
Sajátos eszközrendszere révén hozzásegít ahhoz, hogy azon érzéseidhez is kapcsolódni tudj, melyekről esetleg eddig tudomást sem vettél. Egyszerűen fogalmazva, csak engedjük, hogy az legyen, ami éppen van. Mindegy, hogy ez harag, üresség, fájdalom, nem címkézzük, nem szennyezzük be mindenféle gondolattal, csak maradunk tisztán az érzéssel, legyen az bármennyire is fájdalmas. Ezen folyamat által képessé válhatsz arra, hogy megszabadulj bármilyen hátráltató tényezőtől, szokástól, viselkedéstől.

Érzelmi elakadások, kapcsolati nehézségek esetén:

Az utazás a fel nem dolgozott érzelmi traumákhoz (az egyént ért, hosszú időre kiható érzelmi sérülésekhez), szorongásokhoz segít hozzáférni azáltal, hogy kimondásra kerülhet mindaz, amit talán még magunk előtt is szégyellünk.
 
Testi gyógyulás elősegítésében:
Test és lélek harmóniájának kibillenése esetén fontos, hogy a testi tünetek kezelése mellett a lelki okokat is feltárjuk. A belső utazás a tünetekhez kapcsolódó érzelmi elakadásokat, életeseményeket segít felszínre hozni. Ezáltal lehetségessé válhat a tüneteinket fenntartó érzelmi okok feloldása. Betegség, elváltozás esetén fontos, hogy a testi kezelések mellett, lelki sebeink begyógyításával is támogassuk testünk gyógyulását. Az okok felismerésén túl lehetőséget kaphatunk a velünk történtek mélyebb megértésére is.
 
Önkorlátozó hiedelmeink feltárásához:
Felmerülhetnek élethelyzetek, amikor értetlenül figyeljük indokolatlanul heves reakcióinkat, saját tehetetlenségünket. A Belső utazás segít felidézni azokat a múltban átélt életeseményeket, melyeknél megfogadtunk valamit, hogy további fájdalmaktól megvédjük magunkat, vagy éppen fóbiáink alakultak ki, melyek visszatarthatnak haladásunkat szolgáló döntéseink meghozatalától.

3-3,5 óra közé tehető egy folyamat időtartama, melyből maga az utazás 2-3 óra.

Ha nagyon leegyszerűsíthetném, akkor négy, jól elkülöníthető szakaszra bontanám: 

1. Téma feltárása (időpont foglalásod után „FELTÁRÓ” kérdéseket küldök számodra, melyeket közvetlenül az utazásod előtt átbeszélünk, a problémáid gyökér-okait megcélozva.~20 perc), 

2. Kiürítés (a csukott szemmel történő belső utazás folyamata, mely időtartama egyéntől és probléma összetettségétől függően változik, ~120-180 perc), 

3. Integráció (a folyamat ellenőrző része, mely során áttekintjük a Belső utazás során átdolgozott témádat, de ha maradt benne további feszültség, visszatérünk a folyamatod megfelelő részeihez további kiürítésre ~ 10 perc),

4. Lezárás (az utazást követő rövid áttekintő beszélgetés, amennyiben szükségét érzed átbeszélni/leírni a folyamat alatti felismeréseidet/megéléseidet ~10 perc).

Egy ilyen mély belső munka után további támogatásra lehet szükséged. Így az utazásod után nem engedem el a kezedet. Belső utazásodat követő 2 hétben kétszer foglak keresni e-mailben (1 nap és 2 hét múlva), érdeklődve arról, hogy „Hogy vagy?”, „Milyen változást indított el benned a folyamat?” és ezen megkereséseim alkalmával nyugodtan felteheted felmerülő kérdéseidet is.
Személyesen Nyíregyházán vagy online (stabil interneteléréssel és egy egyszerű fülhallgatóval).
Ha nem megoldható számodra a háborítatlan környezet, viszont messze élsz Nyíregyházától, akkor is keress bizalommal, hogy tovább irányíthassalak kollégáimhoz.
A befelé fordulás alapfeltétele a biztonságos környezet. Ha lehetőséged van 3-4 órát háborítatlanul eltölteni egy olyan helyen, ahol biztonságban érzed magad és nem fognak zavarni, rád nyitni, akkor kapcsolódhatunk video hívásban (Google Meet alkalmazással). A Belső utazás nagy fáradtságot érezhetsz, így online jelenléttel megspórolod a haza utat és utazás után egyből tudsz pihenni. Ha készen állsz, csak főzz egy csésze teát, helyezkedj el egy kényelmes egy fotelban/kanapén, takarózz be és máris minden adott ahhoz, hogy elindulj Önmagad felé. A Belső utazás online formában is olyan hatékonyan működik, mint személyesen.
 
Utazásod során kényelmes öltözet legyen rajtad és miután mindketten elhelyezkedünk megkérlek, hogy oszd meg velem néhány mondatban válaszaidat: Mi hozott ide? Mi az, ami foglalkoztat vagy épp nem hagy nyugodni? (~20 perc).
 
Ez lehet fel nem dolgozott gyász, megbetegedés, munkahelyi-; családi-; vagy bármilyen kapcsolati nehézség, de van úgy, hogy igazán meg sem tudjuk fogalmazni, azonban érzékelhetően megrekedt az életünk.
Mindaz, ami a felszínen problémaként mutatkozik, az a múltunkban gyökerezik és hozzáférhetővé válik, ha veszünk egy mély levegőt, becsukjuk a szemünket, ezáltal elcsendesül az elménk, így az érzéseink a maguk rejtélyes útján vezethetnek el azokhoz az emlékekhez, amelyek szerepet játszanak jelenlegi helyzetünk kialakulásában.
 
Amikor felszínre kerül egy érzés, azt tesszük, amit eddig talán soha: csak érezzük mindazt, ami érkezik. Az érzés feljön, átéljük és utána elhagy minket. Ilyenkor szokták megkérdezni az utazóim, hogy „Ez tényleg csak ennyi? Én meg ez elől futottam egész életemben…”
Amikor jön egy érzés és nem engedjük meg magunknak, hogy érezzük, az nem tud áthaladni, így bennünk reked. De kiutat találhat, ha megengedjük magunknak, hogy végre érezzük.
 
Ha nem vagy jól, oda csak neked van bejárásod. Csak te tudsz hozzáférni ahhoz, hogy korábban mikor érezted magad hasonlóan. A Belső utazás átalakító erejének egyik sarokpontja, hogy a teljes képzést elvégzett kísérők átmennek saját traumáik, legfájdalmasabb életeseményeik feldolgozásán, így teljes együttérzésükkel képesek jelen lenni Utazóik folyamatába, hiszen ez az érzelmi támogatás teszi képessé az Utazót, hogy szembenézhessen legmegrázóbb életeseményeivel. 

Kísérőként csak kérdező vagyok, hiszen ez nem tanácsadás, de nem is terápia. Nincs szükség hónapokon keresztül belső utazásra járni, hiszen egy folyamat időtartamából adódóan is (2-3 óra) sokkal mélyebbre visz, mint a kognitív technikák.

Van, akinek egy alkalom is elegendő, de ha gyermekkorból eredő a probléma, akkor több alkalomra is szükség lehet. Utazások között érdemes lehet 1-2 hét szünetet tartani, hogy az utazás által érkezett felismerések integrálódhassanak.
 
A mélylélektani folyamatok esetében rálátást kapunk az énvédelmi mechanizmusainkra. A megkönnyebbülésünk forrása ambivalens módon pont ott lesz, ahol hárítunk, ami elől menekülünk, aminek ellenállunk. Rétegről rétegre haladunk addig, amíg szembe tudunk nézni problémáink kiváltó okával. Az utazás során az utazó érzelmei, testi érzetei, bekúszó emlékei mutatják az utat az elakadásai forrása felé.